C-Grow

Turn-Key City Farming Projecten

C-grow is een merknaam van Cogas Zuid BV.
C-grow staat voor ‘High-Tech City Farming’. Onder deze naam verzorgt Cogas Zuid, Turn-Key oplossingen in het kader van daglichtloos telen.
Met LED technologie, de juiste kleur combinatie en een perfecte licht sturing wordt een ideaal groeilicht bewerkstelligd.
Verder vullen wij dit aan met de juiste Substraat-units, duurzame verwarming/koeling, bevochtiging en ontvochtiging. Ook de stellingen, eb– en vloed containers en klimaatruimten worden geheel door ons verzorgd.
 
Een uitzonderlijk mooi project dat Cogas Zuid turn-key heeft mogen realiseren is het op 25 februari 2015 geopende BrightBox in Venlo.
Botany, HAS Hogeschool, Philips Horticulture LED Solutions en Provincie Limburg hebben samen dit onderzoeks- en onderwijscentrum op het gebied van high tech tuinbouw gerealiseerd. In de indrukwekkende witte ‘box’ worden in klimaatkamers, onafhankelijk van natuurlijke factoren, planten geteeld.
Cogas Zuid heeft met een aantal partners, waaronder Priva BV het hele technische concept ontwikkeld en de gehele faciliteit turn-key gebouwd.
 
In deze hypermoderne tuinbouwfaciliteit kunnen alle factoren die de groei van een plant bepalen (licht, lucht, temperatuur, voeding, water en grond) gestuurd worden. Het is het eerste Europese project waar op bedrijfsmatige schaal in meerlagenteelt-onderzoek naar al deze factoren plaatsvindt. BrightBox is bovendien de eerste stap in de transformatie van het voormalig Floriadeterrein naar het Kennislandschap van de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Wat is die BrightBox dan?
BrightBox bestaat uit twee onderzoeksruimten en een productieruimte. Onderwijs, onderzoek, het midden- en kleinbedrijf en de overheid vinden elkaar én werken samen in en rond het nieuwe tuinbouwkenniscentrum.
BrightBox is uniek, omdat kleinschalig onderzoek (op bijvoorbeeld enkele vierkante meters) 1 op 1 opgeschaald kan worden naar een volledige productieruimte. Daarnaast valt het open karakter op: de kennis en onderzoeksresultaten uit de box worden proactief gedeeld met ondernemers, door middel van bijeenkomsten, publicaties en opleidingstrajecten.
 
Met name de productie ruimte met 192m2 teeltoppervlak laat zien dat het voor diverse gewassen economisch en technisch haalbaar is om op commerciële schaal daglichtloos te telen.
De opzet van dit gehele concept is dusdanig dat grotere of kleinere projecten op een gelijke wijze uitgevoerd kunnen worden.
 
Techniek:
De BrightBox is voorzien van nieuwste snufjes, maar wel doorontwikkelingen van betrouwbare en bewezen technieken.
De substraat techniek is geheel met Priva Blue ID geautomatiseerd. De gehele lichtbesturing in de cellen, is in diverse zones en met verschillende ‘lichtrecepten’ aangestuurd wordt door de Blue ID.
De klimaatbeheersing is ook geheel geautomatiseerd en bestaat uit twee warmtepompen, diverse luchtbehandelingkasten, ontvochtiging, bevochtiging en CO2 voorziening.
De productiecel is voorzien van een 5 lagenteelt met de nieuwste generatie Philips Productie LED modulus.
De 2 research cellen zijn voorzien van 3 lagenteelt met Philips research modulus.
 
Wij zijn trots op hetgeen wij met onze partners hier hebben gerealiseerd.
 
Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten van ‘C-grow’ neem dan contact op met ons verkoopteam via het volgende mailadres (verkoop@c-grow.nl)

                                        

Neem contact op met ons

Bent u geïnteresseerd in wat CogasZuid voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan per e-mail of telefoon contact op met ons verkoopteam 
(verkoop@cogaszuid.nl).
+31(0)493-671010